KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL nasıl yapılır anlatacağım.



PRATİK PROFİTEROL
Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)


MALZEMELER:

·         8  adet Doygun tost ekmeği  ( Veya ince dilimlenmiş ekmek)

·         1 litre süt

·         1 su toz şeker

·         1 su bardağı un

·         1 poşet sade toz krem şanti

·         1 adet vanilya

·         Üzeri için:

·         1 paket bitter çikolata sosu

·         2,5 su bardağı süt

·         YAPILIŞI:


·         Öncelikle tost ekmeklerini fırın tepsisine dizelim.

·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıp, kuruyana kadar pişirelim.

·         Soğumaya bırakalım.

·         Bir tencereye süt, şeker ve unu alalım.

·         Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.

·         Son aşamada vanilyayı ekleyelim.

·         Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpalım, akıcı bir krema olsun.

·         Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım.

·         İçine kızarmış ekmekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.

·         Tercihen 1 gece dolapta bekletelim.

·         Bu karışımı ister cuplara ister çukur bir kaseye alalım.

·         Çikolata sosunu pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.

·         Tatlımızı aynı profiterol gibi de top top koyabilirsiniz.

·         Üzerine çikolata sosunu servis esnasında dökmenizi öneririm.

·         Afiyet olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top