PRATİK PROFİTEROL
Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)
MALZEMELER:
· 8 adet Doygun tost ekmeği ( Veya ince dilimlenmiş ekmek)
· 1 litre süt
· 1 su toz şeker
· 1 su bardağı un
· 1 poşet sade toz krem şanti
· 1 adet vanilya
· Üzeri için:
· 1 paket bitter çikolata sosu
· 2,5 su bardağı süt
· YAPILIŞI:
· Öncelikle tost ekmeklerini fırın tepsisine dizelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıp, kuruyana kadar pişirelim.
· Soğumaya bırakalım.
· Bir tencereye süt, şeker ve unu alalım.
· Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
· Son aşamada vanilyayı ekleyelim.
· Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpalım, akıcı bir krema olsun.
· Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım.
· İçine kızarmış ekmekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
· Tercihen 1 gece dolapta bekletelim.
· Bu karışımı ister cuplara ister çukur bir kaseye alalım.
· Çikolata sosunu pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.
· Tatlımızı aynı profiterol gibi de top top koyabilirsiniz.
· Üzerine çikolata sosunu servis esnasında dökmenizi öneririm.
· Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder