SU MUHALLEBİSİ
Sütlü tatlıların neredeyse en hafifi...Malzemeler ise çok masrafsız...Gül suyu ayrı bir tat katıyor...Ben sevdiğim için tercih ediyorum...Püf noktası, servis esnasında gül suyu ve pudra şekerini ilave ediniz...
· MALZEMELER:
· 2 su bardağı süt
· 2,5 su bardağı su
· 1 çay bardağı toz şeker
· yarım su bardağı buğday nişastası
· Üzeri için:
· gül suyu
· pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye, su, süt ve nişastayı alın, nişasta eriyinceye kadar karıştırın.
· Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
· Orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
· Kullanacağız kalıbı tatlının kolayca çıkması için önceden su ile ıslatıp çalkalayınız. Dilerseniz orta boy borcama veya kaselere sıcakken tatlıyı boşaltın
· Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın ve iyice soğumasını bekleyin.
· Servis esnasında üzerine yeteri kadar gül suyu dökün ve pudra şekeri serpin.
· AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder