MANDALİNALI MUHALLEBİ
Mandalina mevsimindeyiz...
Mandalinanın yararları:
· Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.
· Bileşiminde C vitamini ağırlıklı olup, A, B, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri, protein, karbonhidrat, kalsiyum, kolestrol, yağ, lif, potasyum, sodyum, demir, magnezyum, fosfor, brom ve yüksek miktarda şeker içerir.
· Asit oranı oldukça düşüktür ve kabuğunda P vitamini bulunur.
· Mandalina kanın temizlenmesinde yardımcıdır.
· Antioksidan maddeler içerdiğinden kansere karşı vücudun direncini artırır.
· Mandalina damar sertliğine karşı çok yararlıdır.
· Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır.
· Küçük bir mandalinada büyük bir portakaldan daha fazla vitamin vardır.
· Mandalina şeker hastalığını önler.
· Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin giderilmesinde kullanılır.
· MALZEMELER:
· 1 litre süt
· 1 su bardağı şeker
· 1 adet yumurta sarısı
· 2 yemek kaşığı tepeleme un
· 4 adet mandalina ( Kabuğu ve suyu kullanılacak).
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye süt,şeker,yumurta sarısı, un ve rendelenmiş mandalina kabuklarını alalım.
· Güzelce karıştıralım.
· Orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
· Göz göz olduğunda mandalina suyunu ekleyelim v ocaktan alalım.
· Sıcak sıcak kaselere paylaştıralım.
· Oda sıcaklığına ısısı geldiğinde iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
· AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder