Aperetif Yemekler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2014 Perşembe

Aperetif Yemekler

Süper lezzet AKILLI APERATİFLER sizlerle.




Diyetinizi bozmaktan korkuyor musunuz? Atıştırmayı deneyiniz. Böylece hem açlığınızı kontrol altına alabilirsiniz, hem de yemek sırasında kendinizi kontrol altına alıp, dizginleyebilirsiniz. Ara ara bir şeyler yediğiniz için de endişelenmeyiniz, tam tersine hoşgörülü olunuz. Atıştırma yemek için şimdiye kadar denediklerinizi beğenmiyorsanız biraz araştırmaya girebilirsiniz. Yardım için American Dietetic Association diyetisyeni Doktor Tara Gidus’un akıllı atıştırmalık seçeneklerinden bazılarına göz atalım. Bu değerli araştımacıya göre bir atıştırmalık, sizi doyurmalı, besleyici olmalı ve 100 – 200 kalori civarında olmalıdır. 



Dibinde meyve bulunan, şeker değeri oldukça yüksek ve tat olarak da “eh işte” detirtecek yoğurtları bir kenara bırakınız. Onun yerine bildiğiniz, pürüzsüz süzme yoğurdu deneyiniz. Yoğun olduğu için doygunluk hissi sağlar ve isminden de anlaşılacağı üzere içeriğinde sıfır yağ bulunur.Normal bir servis başına sadece 80 kalori olduğu için içine istediğiniz meyveyi koymakta özgürsünüz. Örneğin hurma ve kayısıyı deneyebilirsiniz. “Süt ve süt ürünlerinden alınan kalsiyumun zayıflattığı kanıtlanmıştır. Ayrıyeten lifve protein de içerir” diyor Giduns.





Önünüze çıkan bütün tahıllı gevrekler aynı değildir. Özellikle en kıtır kıtır olanı satın almalısınız. burda önemli husus gerçek yemiş ve tahıldan elde edilmesidir. Çünki tadı daha da hoş oluyor. “Tatlı ve kıtırlı… Kısaca abur cubur hissini yakalayabiliyorsunuz” diyor Gidus. Ayrıca kalorisi oldukça makul ve lif bakımından zengindir. (100 gr. 100-300 cal. arası değişen bar’ları deneyebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages