FAYDALARI:
- Kansere karşı etkisi bilimsel olarak ispatlanmıştır. Çünkü içerisinde bol miktarda antioksidan madde içerir.
- B vitamin grubundaki çoğu vitamini, Karoten ve C vitaminini içerisinde bulundurur.
- Ateş düşürücü özelliği vardır ve tabiî ki soğuk algınlığına birebirdir.
- Kolestrolü dengeler.
- Gargara yapılırsa boğaz ağrısına iyi geldiği gözlenmiştir.
- Cildinize parlaklık verir, kuruluk nem dengesini iyi ayarlar.
- Mide ağrısı çekenler için birebirdir. Bir hassa reflüsü olanlar için.
- Ve bunun gibi bir sürü madde sıralanmaktadır.
MALZEMELER: Lütfen bu sağlık deposu şerbet malzemelerini iyi kalitede satın alınız.
- ½ kg demirhindi
- 1 tane zencefil kökü
- 2 tane zerdeçal kökü
- 2 adet çubuk tarçın
- 8-9 adet karanfil
- 4-5 tane yeni bahar
- 4-5 tane kakule
- 250 ml saf gül suyu
- 220 gr rezene
- 25 gr anason
- 250 gr rendelenmiş muskat cevizi
- Ve 3 litre kaliteli su (şebeke suyu tavsiye edilmez)
YAPILIŞI:
- Demirhindi meyvesinin 1 gece evvelinden 1 lt ılık suda bekletilmesi gerekmektedir.
- Suda bekletilen meyve suyuyla beraber kaynatılacak yeterince büyük bir kapa konur ve içine su, gülsuyu ve de muskat cevizi hariç diğer baharatlar iyice yıkandıktan sonra kaba konulur.4
- Çok az ıstılıp karıştırıldıktan sonra rendelenmiş muskat cevizi, gül suyu ve 3 lt suyu kaba koyarsınız.
- İlk yarım saati yüksek sonraki 1.5 saat düşük ateşte kaynatılır. Tabii bu esnada zaman zaman karıştırınız.
- Soğumaya ve dinlemeye bırakınız. Ekşi tatlı olacağı için pekmez veya bal ekleyebilirsiniz bu aşamada.
- Tamamen dinlenip soğuduktan sonra bir tülbent yardımı ile süzüp cam kavanozlara, sürahilere koyup buz dolabınızda muhafaza ediniz.
- İçmek istediğiniz zamanlarda az bir şey sulandırabilirsiniz. Ve tabiiki soğuk içilmesi tavsiye edilir.
- Servis ederken içine küp buz, limon dilimleri de koyabilirsiniz bardağa.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder