Demirhindi Serbeti Nasil Yapilir - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2014 Perşembe

Demirhindi Serbeti Nasil Yapilir

Osmanlı Mutfağının belki de en meşhur şerbeti olan DEMİRHiNDİ ŞERBETİ nin yapımını hep beraber öğreneceğiz.



FAYDALARI:



  • Kansere karşı etkisi bilimsel olarak ispatlanmıştır. Çünkü içerisinde bol miktarda antioksidan madde içerir.

  • B vitamin grubundaki çoğu vitamini, Karoten ve C vitaminini içerisinde bulundurur.

  • Ateş düşürücü özelliği vardır ve tabiî ki soğuk algınlığına birebirdir.

  • Kolestrolü dengeler.

  • Gargara yapılırsa boğaz ağrısına iyi geldiği gözlenmiştir.

  • Cildinize parlaklık verir, kuruluk nem dengesini iyi ayarlar.

  • Mide ağrısı çekenler için birebirdir. Bir hassa reflüsü olanlar için.

  • Ve bunun gibi bir sürü madde sıralanmaktadır.


MALZEMELER: Lütfen bu sağlık deposu şerbet malzemelerini iyi kalitede satın alınız.



  • ½ kg demirhindi

  • 1 tane zencefil kökü

  • 2 tane zerdeçal kökü

  • 2 adet çubuk tarçın

  • 8-9 adet karanfil

  • 4-5 tane yeni bahar

  • 4-5 tane kakule

  • 250 ml saf gül suyu

  • 220 gr rezene

  • 25 gr anason

  • 250 gr rendelenmiş muskat cevizi

  • Ve 3 litre kaliteli su (şebeke suyu tavsiye edilmez)





YAPILIŞI:


  • Demirhindi meyvesinin 1 gece evvelinden 1 lt ılık suda bekletilmesi gerekmektedir.

  • Suda bekletilen meyve suyuyla beraber kaynatılacak yeterince büyük bir kapa konur ve içine su, gülsuyu ve de muskat cevizi hariç diğer baharatlar iyice yıkandıktan sonra kaba konulur.4

  • Çok az ıstılıp karıştırıldıktan sonra rendelenmiş muskat cevizi, gül suyu ve 3 lt suyu kaba koyarsınız.

  • İlk yarım saati yüksek sonraki 1.5 saat düşük ateşte kaynatılır. Tabii bu esnada zaman zaman karıştırınız.

  • Soğumaya ve dinlemeye bırakınız. Ekşi tatlı olacağı için pekmez veya bal ekleyebilirsiniz bu aşamada.

  • Tamamen dinlenip soğuduktan sonra bir tülbent yardımı ile süzüp cam kavanozlara, sürahilere koyup buz dolabınızda muhafaza ediniz.

  • İçmek istediğiniz zamanlarda az bir şey sulandırabilirsiniz. Ve tabiiki soğuk içilmesi tavsiye edilir.

  • Servis ederken içine küp buz, limon dilimleri de koyabilirsiniz bardağa.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here