Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tarifi
Hazır yufkayla hazırlayacağınız peynirli börek oldukça pratik tariftir. Buzlukta bekletilen yufkanız 2 veya 3 saat önceden dolabınızdan çıkarın. 6 - 8 kişiliktir bu tarif
MALZEMELER:
- 6 tane hazır yufka
- 4 tane yumurta
- 7 çorba k. yoğurt
- 1 pk margarin(iyi marka olsun damak tadınız için) Yarısını harçta kullanacaksınız. Diğer yarısını harcı için kullanacaksınız
- Çörek otu üzerine kullanmak içim
- Yarım paket margarin eritebilirsinizde veyahut küçük paraçalara da ayırabilirsiniz
- 1 kalıp yağlı (zevkinize kalmış) beyaz peynir
- 3 ad. taze yeşil soğan Göz kararı maydanoz
- Kırmızıbiber
- İç harcı hazırlayınız.
- Peyniri yeterince küçük parçalara hatta lor kıvamına getiriniz.
- Yufkaları tahtaya seriniz.
- Yufkanın üzerine sürmek için karışımı hazırlayınız.
- Yumurtaları iyice çırptıktan sonra yoğurdu döküp ve karıştırın. Erimiş margarini içine döktükten sonra tekrar karıştırınız.
- Bu oluşan karışımı yufkalara sürüp ikiye katlayınız.
- İkiye katlanmış halini dörde bölünüz. İç harcı bir yemek kaşığını geniş alana koyup kıvırınız. Böylece 24 adet olmuş olacak.
- Fırın tepsisine yan yana diziniz. Üzerine iç karışımı döküp istediğiniz kadar çörek otunu serpiniz.
- Daha evvelden ısıttığınız fırına 200 derece pişiriniz.
MALZEMELER:
- 5 adet hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 2 yemek k. tere yağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 bardağa yakın taze süt
- 250 gram peynir
- Ve yeterince maydanoz
Yapılışı ve Hazırlanışı
- Tepsi fazla yapışmaması için margarinle vaya tereyağıyla yağlanır .
- Yufkaların fazla kısmı dışarı sarkacak şekilde serilir.
- Sos malzemeleri yeterince derin bir kasede güzelce çırpılır.
- Yufkanın üzerine istediğiniz kadar ama yeterince kepçe gezdirilir , iyice yayarsınız.
- Üzerine başa bir yufkayı hafifçe büzerek koyarsınız.Hazırladığınız sosu tekrar gezdirirsiniz.
- Bir yufka daha seriniz, üzerine bolca peynirli maydanozlu hazırlanan içten koyarsınız.
- Üzerini tekrar yufkayla kapatırsınız, ve tekrar sosu gezdirirsiniz.
- Son kalan yufka tepsi büyüklüğüne göre kenar fazlalıkları alınır. Alınan fazla kısımları tepsiye yayılır. Tepsinin kenarına sarkan kısımlar böreğin üstüne doğru katlanır.
Kalan sosun yarısı yeterince iyi gezdirilir. Tepsiye göre küçülttüğümüz yufka en üste serersiniz. Börek en alta bıçak değmeyecek şekilde dilimlersiniz. Kasede kalan sos her tarafına gelecek şekilde gezdirilir. Börek buzdolabında dinlendirilir(akşamdan hazırlayabilir veya 3-4 saat dinlendirebilirsiniz) Tereyağını tavada eritirsiniz. Böreğin her tarafına eşit gelecek şekilde kızgın tereyağını gezdirirsiniz. Fırın önceden ısıtılır, 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirirsiniz. Bol soslu olduğu için piştikten sonra suya gerek kalmıyor.Böreği çevirip servis etmeyi tavsiye ediyoruz. Su böreği gibi gözüküyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder