?Görüntüsünü o kadar beğendim ki bol bol resim koydum. Lezzeti de bir o kadar güzel olmuştu.

Tatlılar oğlumun hatrına Galatasaray'lı oldular :) 

Tatlının üstüne isterseniz elmalı içli yapın gerçekten tavsiye ederim . Lezzetine lezzet katıyor.

Tarif aynı zamanda PaSaSofram'ın yaptığı yumurtasız ve sütsüz etkinliğine de gidiyor.



Malzemeler :





  • 4 adet ayva ( 8 adet tatlı)


  • 4-5 adet karanfil


  • Her yarım ayva için 1 aida çay bardağı dolusu toz şeker yada 2/3 su bardağı toz şeker


  • 4 adet için sarı çay kaşığı ucuyla gıda boyası, 4 adet için kırmızı çay kaşığı ucuyla gıda boyası


  • Elmalı iç için : 2 büyük boy elma, 1 aida çay bardağu dolusu yada 2/3 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, çay kaşığının ucu yada kürdan ucuyla kırmızı gıda boyası

Yapılışı:



  1. Ayvaları ortadan 2'ye bölerek içlerini ayıklayın. Gıda boyası kullanmayacaksanız çekirdeklerini de bir kenarda biriktirin.


  2. Geniş ve kısa kenarlı bir tencereye ( karnıyarık tenceresi derler) kırmızı yapacaklarınız, diğer tencereye sarı yapacaklarınızı dizin. Gıda boyası kullanmayacaksanız çekirdeklerini atın.


  3. Her ayvanın ortasına şekeri dökün. Gıda boyasını da 1 kahve fincanı su ile inceltip üstlerine dökün. Karanfilde koyun.


  4. Tencerelerin altını yakın ancak çok kısık ateşte olsun. Ayvalar su salmaya başlayacak ve şekerle şerbet oluşturacak. Suyunu salınca ateşi biraz daha açabilirsiniz. Pişerken tencerenin kapağı kapalı olacak. Ayvanın her tarafının aynı renkte olabilmesi için pişmenin ortasında ayvaları ters yüz yapın. Ayvalar yumuşayınca pişmiş demektir. Yaklaşık 30- 40 dk. civarı.


  5. Eğer ayvalarının ortasına elmalı iç hazırlayacaksanız ki tavsiye ediyorum, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. İçine şekeri ve gıda boyasını katın. Elmaları suyunu salıp çekince altını kapatmaya yakın tarçınını ekleyin. Pişirdiğiniz elmalı içi ayvaların ortasına yerleştirin. Cevizle süsleyip, kaymakla servis yapın. Valla yazarken canım çekti :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top