Havuçlu Cevizli Muhallebili Tarifim Burada - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Şubat 2014 Cumartesi

Havuçlu Cevizli Muhallebili Tarifim Burada


Annem Bursa'ya taşındı. Eşyalar geldi. Yerleşildi falan. Taşınmak ne kadar temizlikte olsa bir o kadar da yorgunluk.

Tabii bu arada biraz bloğumdan uzak kaldım :(

Yemesi çok güzel bir tarif. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

Taban için :


  • 4-5 adet orta boy havuç

  • 1 paket eti burçak

  • 1 aida çay bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı ceviz

  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Muhallebisi için:


  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı dolusu şeker

  • 1 su bardağı dolusu un ve nişasta ( 2/3 un, 1/2 nişasta)

  • 1 paket toz krem şanti

  • Üstüne neskafe
Yapılışı:


  1. Havucu rendeleyin ve toz şekerle pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak içine elinizle kırılmış ceviz, yine elinizle kırılmış büskivi ve tarçın katın. Borcama ( 28 x 16 gibi ) dikdörtgen borcama dökün. Elinizle bastırın ve düzleştirin.

  2. Krem şanti hariç diğer tüm malzemeden muhallabinizi pişirin. Pof pof pişince altını kapatın. İçine toz krem şantiyi dökün ve el blandırı ile 3-4 dakika çırpın.

  3. Muhallebiyi havuçlu tarçınlı karışımın üstüne dökün ve soğuyunca toz neskafe, kakao veya parça çikolata ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here