Annem Bursa'ya taşındı. Eşyalar geldi. Yerleşildi falan. Taşınmak ne kadar temizlikte olsa bir o kadar da yorgunluk.
Tabii bu arada biraz bloğumdan uzak kaldım :(
Yemesi çok güzel bir tarif. Denemenizi öneririm.
Malzemeler:
Taban için :
- 4-5 adet orta boy havuç
- 1 paket eti burçak
- 1 aida çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
- 1 litre süt
- 1 su bardağı dolusu şeker
- 1 su bardağı dolusu un ve nişasta ( 2/3 un, 1/2 nişasta)
- 1 paket toz krem şanti
- Üstüne neskafe
- Havucu rendeleyin ve toz şekerle pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak içine elinizle kırılmış ceviz, yine elinizle kırılmış büskivi ve tarçın katın. Borcama ( 28 x 16 gibi ) dikdörtgen borcama dökün. Elinizle bastırın ve düzleştirin.
- Krem şanti hariç diğer tüm malzemeden muhallabinizi pişirin. Pof pof pişince altını kapatın. İçine toz krem şantiyi dökün ve el blandırı ile 3-4 dakika çırpın.
- Muhallebiyi havuçlu tarçınlı karışımın üstüne dökün ve soğuyunca toz neskafe, kakao veya parça çikolata ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder