Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler için kaçırılmayacak paylaşımlar sunuyorum.









Malzemeler :
1-1,5 su bardağı pancar püresi (Pancar haşlanıp rondoda çekilecek)
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Arasına;
200 gr. labne peyniri
4-5 dal roka
4-5 dal dereotu
1 diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı:

Yumurtanın sarıları ve akları ayrılır; yumurta aklarına bir çimdik tuz eklenip mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpılır. (Kase ters çevrildiğinde yumurta akları dökülmeyecek)
Ayrı bir kapta sıvı yağ, tereyağı ve yumurta sarıları çırpılır. Un, tuz ve pancar püresi eklenip karıştırılır. Yumurta akları sönmemesine dikkat edilerek yavaşça karışıma eklenir. Yağlı kağıt serilmiş kare bir fırın kabına düzgünce yayılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı geçince yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılır, üzerine nemli bir örtülerek soğumaya bırakılır.
Roka ve dereotu ince kıyılıp ezilmiş sarımsak ile birlikte labne peynirine eklenip karıştırılır. Soğumuş olan pancarlı rulo açılır ve üzerine labneli karışım yayılır, tekrar rulo şeklinde sarılıp streç filme sarılır. Buzdolabında bir süre dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top