Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler için kaçırılmayacak paylaşımlar sunuyorum.
Malzemeler :
3-4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
tuz, karabiber
Köfte için;
250 gr. kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet kuru soğan
köfte baharı, karabiber ve tuz
Üzerine;
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı :
Patatesler haşlanır, kabukları soyularak çatalla ezilir. Üzerine yumurta , nişasta, ezilmiş beyaz peynir, tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğrulur. Buzdolabında bekletilir.
Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan ve ekmek, tuz ve baharatlar alınarak özleşinceye kadar yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanarak yağsız olarak yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartılır. Patates hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, içine soğumuş olan köfteler yerleştirilip istenilen şekil verilir. (Ben armut görünümü vermeye çalıştım. Kızarttıktan sonra da defne yapraklarını kürdanla kroketlere tutturdum.) Hazırlanan patates topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder