Ketçaplı Poğaça Tarifi nasıl yapılır ? Ketçaplı Poğaça Tarifi'nin resimli anlatımı ve detayları için tıklayın.

Malzemeleri

    1,5 su bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    1,5 su bardağı sıvı yağ
    4 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
    1 küçük paket yaş maya
    3 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    Aldığı kadar un

Tüm sıvıları, şekeri, tuzu yoğurma kabına alın, mayayı içerisinde ezin. Yumurtayı ekleyerek karıştırın. Unu eleyerek yavaş yavaş ilave edin ve hamuru yoğurun. 10dk kadar dinlendir, hamuru açma masasına un serpin ve keserek  limon büyüklüğünde bezelere ayırın.  Bezeleri oval şeklinde açın, uç kısımları kesilmeyecek şekilde 2cm aralıklı şeritler halinde kesin. Kesik olmayan betçap sıkın, 1 yemek kaşığı kadar peynirli maydanozlu harçtan koyup hamuru rulo yağın. Tüm bezeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Şekillendirdiğiniz hamurları tepsiye alın. 15-20dk kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyebilirsiniz ya da bekletmeden üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip doğruca fırına atabilirsiniz. 200derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirinin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top