Evde Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Ocak 2014 Çarşamba

Evde Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi

Nefis lezzet Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi nasıl yapılır ? Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi'nin resimli anlatımı ve detayları için tıklayın.

Malzemeleri

    1,5 çay bardağı süt
    1,5 çay bardağı sıvı yağ
    100gr margarin
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı kabuklu susam
    2 yemek kaşığı dövülmüş rezene
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket yaş maya
    1 yemek kaşığı zerdeçal
    Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Ilık süt, şeker ve mayayı derin bir kaba alıp, karıştırın. Margarin, zerdeçal hariç diğer malzemeleri ekleyin, unu eleyerek ilave edin ve hamuru yoğurun.

Hamuru 10dk dinlendirdikten sonra hamuru masaya alıp rulo yapın. 6 eşit parçaya ayırın beze yapın. Her bezeyi 3mm kalınlığında açın.

Üzerine yumuşak margarini sürerek 8 eşit parçaya kesin, sigara böreği gibi sarın. İki ucunu birleştirin.

Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemleri yapın.

Çörekleri mayalanmaya bırakın.

Zerdeçalı, bir çay bardağı kadar suya karıştırın, mayalanmış çöreklerin üzerine sürün yağlanmış fırın tepsisine dizin.

200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya  kadar pişirin ılımaya bırakın.
Ilımış çörekleri tepsiden servis tabağına alın.

Afiyet olsun

Not; Bu çörekte yumurta kullanılmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here