Nefis lezzet Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi nasıl yapılır ? Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi'nin resimli anlatımı ve detayları için tıklayın.
Malzemeleri
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
100gr margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı kabuklu susam
2 yemek kaşığı dövülmüş rezene
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı zerdeçal
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Ilık süt, şeker ve mayayı derin bir kaba alıp, karıştırın. Margarin, zerdeçal hariç diğer malzemeleri ekleyin, unu eleyerek ilave edin ve hamuru yoğurun.
Hamuru 10dk dinlendirdikten sonra hamuru masaya alıp rulo yapın. 6 eşit parçaya ayırın beze yapın. Her bezeyi 3mm kalınlığında açın.
Üzerine yumuşak margarini sürerek 8 eşit parçaya kesin, sigara böreği gibi sarın. İki ucunu birleştirin.
Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemleri yapın.
Çörekleri mayalanmaya bırakın.
Zerdeçalı, bir çay bardağı kadar suya karıştırın, mayalanmış çöreklerin üzerine sürün yağlanmış fırın tepsisine dizin.
200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ılımaya bırakın.
Ilımış çörekleri tepsiden servis tabağına alın.
Afiyet olsun
Not; Bu çörekte yumurta kullanılmıyor.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
8 Ocak 2014 Çarşamba
Anasayfa
çörek tarifi
evde çörek yapılışı
pratik çörek tarifleri
zerdeçallı rezeneli çörek tarifi
Evde Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi
Evde Zerdeçallı Rezeneli Çörek Tarifi
Etiketler
# çörek tarifi
# evde çörek yapılışı
# pratik çörek tarifleri
# zerdeçallı rezeneli çörek tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
zerdeçallı rezeneli çörek tarifi
Etiketler:
çörek tarifi,
evde çörek yapılışı,
pratik çörek tarifleri,
zerdeçallı rezeneli çörek tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder