Osmanli Ayva Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

19 Eylül 2013 Perşembe

demo-image

Osmanli Ayva Tatlisi Tarifi

Responsive Ads Here
Güne güzel bir tatlı tarifi ile başlıyoruz. Osmanlı tatlısı olarak en çok tüketilen ayva tatlısı tarifi sunumu sizler için paslıyoruz.




Ayva+Tatl%C4%B1s%C4%B1+(Osmanl%C4%B1)
Ayva Tatlısı (Osmanlı)

Malzemeler:



  • 6 adet ayva
İç Malzeme:


  • 3 adet ekşi elma 

  • 2 adet ayva

  • 10 adet kuru kayısı

  • 7 adet karanfil

  • 1,5 çay bardağı bal

  • 1 büyük parça loğusa şekeri

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 6-7 adet ayva çekirdeği

  • Bir kaç dal taze nane (süslemek için)

Yapılışı:


  • Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bölünür, çekirdek yatakları çıkarılır.

  • Kuru kayısılar küp doğranır, ayva ve elmanın kabukları soyulup rendelenir.

  • Bal, karanfil, şeker, ayva çekirdekleri az su ilave edilerek karıştırılır.

  • Oyulan ayvaların içersine doldurulur, yayvan tencereye konulup ayvaların yarılarına gelecek şekilde su konulup önce harlı ateşte 5 dakika daha sonra orta ateşte pişmeye bırakılır.

  • Ayvalar pişince alınıp bor cama dizilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.

  • Soğuyunca servis tabağına alınıp kaymak ve yeşil toz fıstıkla ve taze naneyle süslenerek servis yapılır.
Püf Noktaları:Ayvaların içersine konulan ayva çekirdekleri ayva tatlısının suyunu jölemsi kıvama getirir. Ayvalar kararmaması için limonlu suda bekletilmelidir.

Tarifin Özellikleri:


  • Meyveli bir osmanlı tatlısıdır.

  • Ocak üzerinde veya fırında da pişirilir.

  • Sunumu düz tabakta üzerinde kaymak ve fıstıkla servis edilir.

  • Porsiyon sayısı 12 kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *