Cevizli Fistikli Kadayif Tatlisi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19 Eylül 2013 Perşembe

Cevizli Fistikli Kadayif Tatlisi






Fıstıklı Cevizli Yassı Kadayıf

Malzeme Listesi Olarak Hazırmısınız.



  • 1 Su B. Su

  • 1 Su B. Süt

  • 1,5 Su B. Un

  • Yarım Pk. Yaş Maya

  • 1 Tatlı K. Toz Şeker

  • 1 Tatlı K. Tuz
İç Harcı İçin:


  • Ceviz

  • Yeşil Fıstık
Bulamak İçin:


  • 2 Yumurta
Kızartmak İçin:


  • Sıvıyağ
Şerbeti İçin:



  • 2 Su B. Toz Şeker

  • 2 Su B. Su

  • 1 Dilim Limon

Hazırlanışı:

Şerbeti için, şeker, su ve limonu 12-15 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz. Su, süt, un, ve yaş mayayı karıştırma kabına alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Maya çözüldükten sonra şeker ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Krep tavası ya da normal bir tavaya birer çorba kaşığı döküp tek taraflı pişiriyoruz. Pişen hamurları tezgahın üzerine alıyoruz.

Pişmeyen yüzeylerine ceviz ve yeşil fıstık karışımından koyup yarım ay şeklinde iyice kapatıyoruz. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. 2 yumurtayı geniş bir kaba kırıp çırpıyoruz.

Kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran hamurları soğuk şerbete sokup 1-2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz.

Üzerini ceviz ve yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here