Muhallebili Şeftali Tatli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Eylül 2013 Pazartesi

Muhallebili Şeftali Tatli Tarifi






MUHALLEBİLİ ŞEFTALİ TATLISI
MUHALLEBİLİ ŞEFTALİ TATLISI
Malzemeler:


  • 1 lt. süt

  • 1 çorba k. un

  • 1 çorba k. nişasta

  • 1 çorba k. pirinç unu

  • 1 pk. vanilya

  • 1 su b. toz şeker
ŞEFTALİSİ İÇİN:


  • 4 şeftali

  • 6 çorba k. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:


  • 1 poşet şanti

  • 1,5 çay b. süt

  • yeşil fıstık

Hazırlanışı:

Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz ve karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Bu arada şeftalileri soyuyoruz ve ortadan ikiye ayırıyoruz.

Ayrı bir tencereye şeftalileri diziyoruz. Üzerine şekerini döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Şantiyi karıştırma kasesine alıyoruz, üzerine sütünü döküyoruz ve mikserle çırparak köpürtüyoruz. Köpüren şantiyi de buzdolabına alıyoruz.

Hazırladığımız muhallebiyi kuplara paylaştırıyoruz. Muhallebilerin üzerine pişirdiğimiz şeftalilerden koyuyoruz. Krem şantiyi üzerine sıkıyoruz. Yeşil fıstık sesrperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here