Fırında Tavuk Göğsü - Pratik ve Sağlıklı Tarif - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Ekim 2024 Cuma

Fırında Tavuk Göğsü - Pratik ve Sağlıklı Tarif

Ev'de Fırında Tavuk Göğsü Nasıl Mı Yapılır?

Fırında tavuk göğsü, hem sağlıklı beslenmek isteyenlerin hem de pratik yemek arayanların tercih ettiği lezzetlerden biridir. Yağ oranı düşük olan tavuk göğsü, fırınlanarak pişirildiğinde hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunar.

tavuk göğsü

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Brokoli, havuç veya patates (isteğe bağlı sebzeler)

Hazırlık Aşamaları

  1. Fırını 180°C'ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tavuk göğüslerini zeytinyağı ve baharatlarla iyice ovun.
  3. Sebzeleri dilimleyip tavuklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin.
  4. 25-30 dakika pişirin. Tavukların içi beyaz olana kadar pişmesini sağlayın.

Servis İpucu: Yanına tam tahıllı pilav veya yoğurt ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.

Bu tarif ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Sosyal medyada #firindatavukgogsu etiketi ile fotoğraflarınızı paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here