Türk usulü yapılan közlenmiş patlıcan salatası, patlıcanın en sevdiğim kullanım şekillerinden biridir. Geleneksel olarak soğuk meze veya " meze " olarak yenir , ancak meze sosu olarak da kullanılabilir. Patlıcan salatası sadece üç ana malzemeye sahiptir, ancak hazırlanması oldukça zaman alır. Patlıcanları közlemek en çok zaman alıyor ama buna değer.
İçindekiler
3 ila 4 büyük dünya patlıcan
4 ila 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz , tatmak
Tatmak için taze çekilmiş karabiber
1 ila 2 diş sarımsak , ezilmiş, isteğe bağlı
İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı mayonez veya Yunan yoğurdu
Bunu Yapmak İçin Adımlar
Patlıcanlarınızı ızgarada közleyin ve posasını çıkarın . Eti çıkardıktan ve cildi ve tohumları attıktan sonra hemen kullanın. Değilse, posayı içinde biraz su ve limon suyu bulunan bir kasede bekletin. Bu patlıcanın kararmasını engeller.
Patlıcanınızı ince bir tel süzgecin içine koyun ve fazla sıvıyı sıkın. Hamuru bir karıştırma kabına aktarın.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsak ekleyin.
Karışımı homojen, hafif ve kabarık hale gelene kadar büyük patlıcan parçaları veya şeritleri olmadan bir çatalla çırpın. Bu biraz zaman alabilir. Kolunuzu dinlendirmek için arada birkaç mola vermeniz gerekebilir.
Püre hazır olduğunda, isteğe bağlı mayonezinizi veya yoğurdunuzu hafifçe karıştırabilirsiniz. Servis yapmadan önce soğutun.
İpuçları
İşleri kolaylaştırmak için, tadı asla o kadar taze olmasa da konserve patlıcanın yerini alabilirsiniz. Közlenmiş patlıcanı marketinizin turşu veya konserve reyonunun yanında veya Orta Doğu ve Türk manavlarında bulabilirsiniz .
Patlıcan salatası yemenin geleneksel yolu, doğrudan meze veya salata olarak yemektir. Ayrıca çıtır çıtır krakerlere, melba tostu veya kızarmış ekmeğe sürülerek lezzetli olur.
Patlıcanlı her şeyi seviyorsanız, bu hafiflikten bir kaşık, yumuşacık salata sizi alıp götürecek. Ama tutarlılığı doğru yapmalısın yoksa hayal kırıklığına uğrayabilirsin. İyi bir karışım, doğru miktarda zeytinyağı ile hafif renk ve dokudur. Çok fazla yağ patlıcanı ağırlaştırabilir ve patlıcanın harika, dumanlı tadını bastırabilir. Mükemmel kıvama gelene kadar çatalla çırpmak için güçlü bir bileğe de ihtiyacınız olacak. Blender kullanmayın yoksa salatanız sulu olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder