Ispanaklı Kuru Börek Tarifi Nefis Lezzet Burada - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Haziran 2020 Salı

Ispanaklı Kuru Börek Tarifi Nefis Lezzet Burada

kuru börek tarifi

Bugün sizlere muhteşem bir lezzet kuru börek tarifi ile ağızınızda lokum gibi dağılan bir tarif ile karşınızdayız.



Kuru Börek (Ispanaklı) Malzemeleri Nelerdir? (8 Kişilik)

Hamur Malzemeleri

    5-6 su bardağı un (yaklaşık)
    2 adet yumurta
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay bardağı zeytinyağı (yağlama için)

Harç Malzemeleri

    2 kg ıspanak
    2 adet soğan
    1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz

Kuru Börek (Ispanaklı) Nasıl Yapılır?

Harç Hazırlama

    Ispanakların köklerini kesiniz. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kabaca doğrayınız. Süzgüde süzülmeye bırakınız. Kökleri başka bir amaçla kullanınız.
    Diş diş doğranmış soğanları, tencerede zeytinyağı ile karıştırarak, yumuşayıp sararıncaya kadar kavurunuz.
    Kavrulmuş soğanlara ıspanakları katınız. Harlı ateşte hızlı hızlı karıştırarak ıspanakları kavurunuz. Tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırınız; soğumaya bırakınız.
    Soğumuş ıspanaklara ufalanmış peyniri katıp karıştırınız.

Hamur Hazırlama

    Yoğurdu, zeytinyağını ve yumurtaları çukur bir kap içinde çırpınız.
    Unu hamur yoğurma kabına ekleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. İçine yumurtalı karışımı koyunuz. Azar azar su ilave edip yoğurarak orta sert bir hamur tutturunuz. Üzerine bez örtüp, hamuru 20 dakika dinlendiriniz.
    Dinlenmiş hamuru yaklaşık yumurta büyüklüğünde, 10 bezeye ayırınız. Her bir bezeyi unlu, düz bir zeminde, tepsi büyüklüğünde açınız. Açılmış 5 yufkayı, aralarını yağlayarak, altı yağlanmış fırın tepsisine üst üste döşeyiniz.
    Ispanaklı harcı, fazla suyunu sıkarak tepsiye yayınız.
    Ispanaklı harcın üzerini de aralarını yağlayarak, kalan ikinci yarı yufkalar ile döşeyiniz.
    Böreği kare şeklinde porsiyonluk dilimler oluşturacak şekilde kesiniz. Üzerini tekrar yağlayınız ve fırın tepsisini, önceden 180 °C kızdırılmış fırına sürünüz.
    Yaklaşık 50-60 dakika sonra, yufkaların üzeri kızardığında böreği fırından alınız; soğumaya bırakınız.
    Böreği servis tabağına çıkartınız. Çay sofrasına veriniz.

1 yorum:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages