Malzemeler :
- 6 Çorba K. Yoğurt
- 6 Çorba K. İrmik
- 6 Çorba K. Un
- 6 Çorba K. Toz Şeker
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 3 Yumurta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin:
- 4,5 Su B. Su
- 4 Su B. Toz Şeker
- 1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
- 1 Poşet Beyaz Çikolata Sos
- 2,5 Su B. Süt
- Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpıyoruz. Yoğurt, erimiş tereyağı, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
Karışımı, borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Çikolata sosu için, beyaz çikolata ve sütü tencerede pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu şeker eriyene kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz.
Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Kürdan ile delikler açıp içinin daha çabuk şerbeti çekmesini sağlayabiliriz.
Tatlımız şerbetini çektikten sonra beyaz çikolatasını üzerine döküp antep fıstığı serpiyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder