Malzemeler :


  • 75 gr. tereyağı

  • 4 desilitre süt

  • 4 adet yumurta

  • 250 gr. un

  • 500 gr. şeker

  • 500 gr. tur yağı

  • Yarım limon

  • Biraz tuz.
Hanım Parmağı Tarifi:
4 desilitre süt, 75 gr. yağ ile ateşe konur. Kaynamağa başlayınca biraz tuz, elenmiş un birden ilâve edilir. Hafif ateşte karıştırılarak 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır. Ilı­nınca yumurtalar birer birer kırılır, yedirilir. İki fındık bü­yüklüğünde parçalara bölünerek parmak şekli verilir. Kızdı­rılmış yağda kızartılır. Yağdan çıkınca şurubun içine atı­lır.
Şurup Yapılması :
Şekerin üzerini örtecek kadar su konur. Kaynayınca li­mon sıkılır. Birkaç taşımda kaynayınca ateşten alınır. Li­mon sıkılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top