- 75 gr. tereyağı
- 4 desilitre süt
- 4 adet yumurta
- 250 gr. un
- 500 gr. şeker
- 500 gr. tur yağı
- Yarım limon
- Biraz tuz.
4 desilitre süt, 75 gr. yağ ile ateşe konur. Kaynamağa başlayınca biraz tuz, elenmiş un birden ilâve edilir. Hafif ateşte karıştırılarak 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır, yedirilir. İki fındık büyüklüğünde parçalara bölünerek parmak şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Yağdan çıkınca şurubun içine atılır.
Şurup Yapılması :
Şekerin üzerini örtecek kadar su konur. Kaynayınca limon sıkılır. Birkaç taşımda kaynayınca ateşten alınır. Limon sıkılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder