Evde Kaymakli Dondurma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Haziran 2013 Pazar

Evde Kaymakli Dondurma Tarifi







Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte evde dondurma yapma keyfi sizleri bekliyor.


Malzemeler ;



  • 1 litre süt

  • 1 paket salep

  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta

  • 2 su bardağı şeker

  • 3  parça damla sakızı

Hazırlanışı ;


Dondurmanın ham maddesini yapmak için geniş bir tencere içerisine şeker , nişasta ve salep koyularak karışırılır. Damla sakızı döverek ince bir şekil almasını sağlayarak tencerenin içerisine ilave edin.


Kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz karışımın içine 1 litre sütü yavaş bir şekilde dökerek karıştırın.


Kaynadıktan sonra altını kapatarak 10-15 dk kadar karıştırarak soğutun.


Soğuduktan sonra dondurma kalıplarına koyarak buzlukta donduktan sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun.




Lezzet Ustaları Gürme Dondurma Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages