Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte evde dondurma yapma keyfi sizleri bekliyor.
Malzemeler ;
- 1 litre süt
- 1 paket salep
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 3 parça damla sakızı
Hazırlanışı ;
Dondurmanın ham maddesini yapmak için geniş bir tencere içerisine şeker , nişasta ve salep koyularak karışırılır. Damla sakızı döverek ince bir şekil almasını sağlayarak tencerenin içerisine ilave edin.
Kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz karışımın içine 1 litre sütü yavaş bir şekilde dökerek karıştırın.
Kaynadıktan sonra altını kapatarak 10-15 dk kadar karıştırarak soğutun.
Soğuduktan sonra dondurma kalıplarına koyarak buzlukta donduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Lezzet Ustaları Gürme Dondurma Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder