Evde Kaymakli Dondurma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Haziran 2013 Pazar

Evde Kaymakli Dondurma Tarifi







Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte evde dondurma yapma keyfi sizleri bekliyor.


Malzemeler ;



  • 1 litre süt

  • 1 paket salep

  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta

  • 2 su bardağı şeker

  • 3  parça damla sakızı

Hazırlanışı ;


Dondurmanın ham maddesini yapmak için geniş bir tencere içerisine şeker , nişasta ve salep koyularak karışırılır. Damla sakızı döverek ince bir şekil almasını sağlayarak tencerenin içerisine ilave edin.


Kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz karışımın içine 1 litre sütü yavaş bir şekilde dökerek karıştırın.


Kaynadıktan sonra altını kapatarak 10-15 dk kadar karıştırarak soğutun.


Soğuduktan sonra dondurma kalıplarına koyarak buzlukta donduktan sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun.




Lezzet Ustaları Gürme Dondurma Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here