Terbiyeli Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Haziran 2013 Pazar

Terbiyeli Köfte Tarifi

Terbiyeli pirinçlı köfte ile masalar şenlenecek. İşte size tarifi hızlı ve paratik olarak sizlerde muftağınızın baş aşcısı olun.
Malzemeleri :

Yarım kilo kıyma,
Bir çorba kaşığı margarin,
İki baş soğan,
Bir çay fincanı pirinç,
1 yumurta,
1 limon,
1 demet maydanoz,
Tuz,
Karabiber.

Terbiyeli Köfte Tarifi:

Terbiyeli köfte yapmak içini yarım kilo kıymaya yeteri kadar tuz ve biber katın, iki baş soğanı ufak ufak doğrayın ve 1 demet maydanozun yarısını ince ince kıyın. Bunları ve pirinci kıymaya karıştırıp, iyice yoğurun. Bundan sonra yoğrulan kıymayı ceviz büyüklüğündeki parçalara ayırıp yu­varlayın.
Bir kapta iki buçuk bardak su kaynatın. Bu sırada may­danozun geri kalan kısmını da çok ince kıyın. Yuvarladığınız köfteleri, kıyılan maydanoza bulayın, bir çorba kaşığı yağ ve tuz kattığınız suya bunları atınız. Bu arada limonun su­yunu bir bardağa alınız ve derin bir kaba kıracağınız yumur­tayı kaşıkla döverken bu suyu yavaş yavaş katınız. Pirinçler pişince bu terbiyeyi yavaş yavaş köftenin suyuna katınız ve bir taşım kaynadıktan sonra altını söndürünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here