Bugün sizlere İftar Menüleri için Perişan Kurabiye Tarifimiz ile merhaba diyoruz.





Bazıları dağınık sever...

Şekli garip gelebilir. Ama bunları şekil verdiğiniz zaman sert kurabiyeleriniz oluyor. Kendi haline bıraktığınızda ise muhteşem bir lezzet...



Bu kurabiyeler fazla sıkıntıya gelemiyor, bırakacaksınız kendi haline... Belli bir kalıba/forma sokmak isterseniz, sertleşiyor, aynı ben...



Sunum için görüntü değişik gelebilir ama lezzet muhteşem...

Bu tarifi yıllar önce Seda Ablamın annesinden almıştım. Şekli ve ismi garip gelmişti önce tadına bakınca tarifini istemiştim. Geçenlerde defterleri karıştırırken gözüme ilişti. Yıllardır yapmadığımı fark ettim. Çayın yanına hemencecik yapıverdim.



Malzemesi

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

200 gr margarin (eritilecek/soğuyacak)

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı kuru kayısı (1/2 su bardağı kullandım)

1 su bardağı kuru incir (1/2 su bardağı kullandım)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Alabildiğince un (ölçmedim, çünkü koyacağınız kuru malzemeye göre değişecektir.)



Hazırlanışı



Üzüm, kayısı ve incir güzelce yıkanacak ve iyice süzülecek. Kayısı ve incir, üzüm boyutunda küp küp doğranacak.

Un ve şeker güzelce çırpılacak diğer malzemelerde eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulacak.






Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil vermeden tepsiye dizilecek. Bir kaç tanesini deneme amaçlı yuvarlak yaptım. Kabarmadı ve sert oldu.



Adının da hakkını vermek  gerek...




Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilecek. Dikkat edin fazla kurumasın.



Eğri büyrü ama çok lezzetli kurabiyeleriniz olacak.



Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top