İrmik Helvasi İftar Sorfalarinda Lezzet Tufani - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Temmuz 2014 Cumartesi

İrmik Helvasi İftar Sorfalarinda Lezzet Tufani


Helvalardan başladık. Bizimkilerin akşam tatlı krizi tuttu. Ben fotoğrafını çekerken tencerenin dibini görmüşlerdi. Sadece bu kadarını kurtarabildim. Onun için süsleyemedim ;)

Malzemeler

1 paket irmik
200 gr. margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker + 3 yemek kaşığı şeker
10 gr dolmalık fıstık (1 paket)
Bir tutam tuz

Hazırlanışı

Margarin ve sıvıyağ tencereye alınır, margarin eridikten sonra dolmalık fıstıklar içine atılır. 1-2 sefer çevrilir ve irmikve tuz eklenir. Ocağın en kısık ayarında fıstıklar pembeleşinceye kadar irmik kavrulur.


Diğer tarafta su, süt ve şeker başka bir tencerede bir taşım kaynatılır.

İrmikler kısık ateşte iyice kavrulunca şekerli sütlü karışım yavaş yavaş karıştırarak eklenir. Kapağı kapatılarak 2-3 dakika suyunu çekmesi beklenir. Bu aşamada dikkat etmek gerekiyor. Fazla durursa dibi tutabilir.
Suyunu çektirince altı kapatılır. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika demlendirilir.
Dinlendikten sonra güzelce karıştırılır. Tane tane irmik helvanız hazır.


Püf Noktası:
Helvanızın tane tane olabilmesi için kısık ateşte kavurmanız gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here