Milföy Hamurlu Patlıcanlı Börek Tarifim 2014Mımmm nefis bir börek. Patlıcanlı börek çirkin olur mu dediğinizi duyuyorum ve size sonuna kadar katılıyorum. Bunun içi közlenmiş patlıcandan yapıldı. Hani benim dondurucuda duran patlıcanlardan. Milföyde dondurucudan çıktı. Çok zor gibi görünen patlıcanlı börek olayı kolaya bağlandı. :))) Napayım işleri kolaylaştırmayı seviyorum.

Malzemeler:


  • 3 adet tophane patlıcanı

  • 2 adet orta boy havuç

  • 100 gr kadar beyaz peynir.

  • 1/4 demet maydanoz

  • 15 adet milföy hamuru

  • 1 yumurta sarısı

  • Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu

Yapılışı:



  1. Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.

  2. Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.

  3. Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.

  4. Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.

  5. Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top