Sıcak sıcak yenecek, lezzetli bir börek. Ben akşam yemeği niyetine yaptım valla. Pane olduğu için fazla yağ çekmediğine inandığım için akşam yemeğinde yedik. Hiç tarzım değildir. :)))Bundan önce herkes brokoli çorbası içti tabii ki. Biraz sağlık, biraz keyif :))
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 300 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- yarım demet maydanoz
- karabiber, tuz
- 2 yumurta
- 1 bardak galeta unu
Yapılışı:
- Önce kıymayı kavurdum. Üstüne yemeklik doğradığım soğanları kattım, kavurdum. İndirmeye yakın doğranmış maydanozu, karabiberi, tuzu koydum.
- 2 yufkayı üstüste koydum. 8 üçgen parçaya ayırdım. Üçgen parçanın kalın tarafına kıymalı içten koyup, sigara böreği gibi sardım. Ucunu su ile ıslatarak açılmasını engelledim.
- Tüm yufkaları bu şekilde sardım. Yarısını buzluğa sonra pişirmek üzere ayırdım. Tavada sıvıyağı kızıdırdım. 2 yumurtayı çırptım börekleri içine batırıp, galeta ununa buladım. Kzıgın yağda arkalı önlü pişirdim.
- Servisini sarımsaklı yoğurtla yaptım. Zaten kızarttığım için üstüne tekrar tereyağlı, salçalı sos yapmadım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder