Peynirli Poğaça Tarifi 2014 Ocak Ayına Özel



  



 
malzemeler


  • 3 tane yumurta beyazi

  • Yarim su bardak ay cicek yag

  • 2 su bardak süt

  • 125 gram margarin

  • 2 cay kasik tuz

  • 1 yemek kasik toz seker

  • 1 tane yas maya

  • 1 tane kabartma tozu

  • 1 kilo un yeterli geliyor
ic harci icin


  • 250 gram böreklik beyaz peynir

  • 100 gram rendelenmis kasar
üzerine


  • 3 tane yumurta sarisi 

  • 1 tutam toz seker 

  • 1 tatli kasik süt
hazirlanisi


  • Derin bir hamur yugurma kabinin  icersine erimis margarin ,sivi yag ve süt ve yumurta beyazlarini ilk önce bir cirpin.

  • Mayayi erimesini saglayin .

  • Tuz ve unla karistirilmis kabartma tozunu icersine eleyip hamurunuzu gururun .

  • Yumusak kulak memesi tabirinde un yetersiz gelirse bir miktar kasikla yavas yavas ilave edin.

  • Hamurumuzun üzerini kapatip 15 -20 dakika mayalanmaya birakin.

  • 3 tane beze cikartin bu hamurdan

  • Merdane ile aciin.

  • Rendelenmis kasar ve beyaz peyniri karistirin.

  • 1 er yemek kasik koyup harcinizdan  uc kismina koyup yuvarlayin uc kisma dogru

  • Üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisini ,seker ve sütle cirpip firca yordimi ile sürün.

  • Tepsiye siralayin ve tekrar yaklasik 20 dakika mayalanmasini saglayin.((ben firinimi 50 dereceye acip tepsilerimi icersine koyup mayalanmasini sagliyorum böylece daha kolay ve zamandan tasaruf ede bilirsiniz ))

  • 175 derece firinda üzerleri nar  gibi pisinceye kadar pisirin .

  • Nefis bir tarif simdiden afiyetler olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top