Yeni Yıl Ve Yeni Peynirli Poğaça Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Ocak 2014 Cumartesi

Yeni Yıl Ve Yeni Peynirli Poğaça Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi 2014 Ocak Ayına Özel



  



 
malzemeler


  • 3 tane yumurta beyazi

  • Yarim su bardak ay cicek yag

  • 2 su bardak süt

  • 125 gram margarin

  • 2 cay kasik tuz

  • 1 yemek kasik toz seker

  • 1 tane yas maya

  • 1 tane kabartma tozu

  • 1 kilo un yeterli geliyor
ic harci icin


  • 250 gram böreklik beyaz peynir

  • 100 gram rendelenmis kasar
üzerine


  • 3 tane yumurta sarisi 

  • 1 tutam toz seker 

  • 1 tatli kasik süt
hazirlanisi


  • Derin bir hamur yugurma kabinin  icersine erimis margarin ,sivi yag ve süt ve yumurta beyazlarini ilk önce bir cirpin.

  • Mayayi erimesini saglayin .

  • Tuz ve unla karistirilmis kabartma tozunu icersine eleyip hamurunuzu gururun .

  • Yumusak kulak memesi tabirinde un yetersiz gelirse bir miktar kasikla yavas yavas ilave edin.

  • Hamurumuzun üzerini kapatip 15 -20 dakika mayalanmaya birakin.

  • 3 tane beze cikartin bu hamurdan

  • Merdane ile aciin.

  • Rendelenmis kasar ve beyaz peyniri karistirin.

  • 1 er yemek kasik koyup harcinizdan  uc kismina koyup yuvarlayin uc kisma dogru

  • Üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisini ,seker ve sütle cirpip firca yordimi ile sürün.

  • Tepsiye siralayin ve tekrar yaklasik 20 dakika mayalanmasini saglayin.((ben firinimi 50 dereceye acip tepsilerimi icersine koyup mayalanmasini sagliyorum böylece daha kolay ve zamandan tasaruf ede bilirsiniz ))

  • 175 derece firinda üzerleri nar  gibi pisinceye kadar pisirin .

  • Nefis bir tarif simdiden afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here