Peynirli Poğaça Tarifi 2014 Ocak Ayına Özel
malzemeler
- 3 tane yumurta beyazi
- Yarim su bardak ay cicek yag
- 2 su bardak süt
- 125 gram margarin
- 2 cay kasik tuz
- 1 yemek kasik toz seker
- 1 tane yas maya
- 1 tane kabartma tozu
- 1 kilo un yeterli geliyor
- 250 gram böreklik beyaz peynir
- 100 gram rendelenmis kasar
- 3 tane yumurta sarisi
- 1 tutam toz seker
- 1 tatli kasik süt
- Derin bir hamur yugurma kabinin icersine erimis margarin ,sivi yag ve süt ve yumurta beyazlarini ilk önce bir cirpin.
- Mayayi erimesini saglayin .
- Tuz ve unla karistirilmis kabartma tozunu icersine eleyip hamurunuzu gururun .
- Yumusak kulak memesi tabirinde un yetersiz gelirse bir miktar kasikla yavas yavas ilave edin.
- Hamurumuzun üzerini kapatip 15 -20 dakika mayalanmaya birakin.
- 3 tane beze cikartin bu hamurdan
- Merdane ile aciin.
- Rendelenmis kasar ve beyaz peyniri karistirin.
- 1 er yemek kasik koyup harcinizdan uc kismina koyup yuvarlayin uc kisma dogru
- Üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisini ,seker ve sütle cirpip firca yordimi ile sürün.
- Tepsiye siralayin ve tekrar yaklasik 20 dakika mayalanmasini saglayin.((ben firinimi 50 dereceye acip tepsilerimi icersine koyup mayalanmasini sagliyorum böylece daha kolay ve zamandan tasaruf ede bilirsiniz ))
- 175 derece firinda üzerleri nar gibi pisinceye kadar pisirin .
- Nefis bir tarif simdiden afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder