Sofra Yemek Tarifleri - Mercimekli Bükme Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Aralık 2013 Pazartesi

Sofra Yemek Tarifleri - Mercimekli Bükme Tarifi

Sofra Yemek Tarifleri - Evinizde Mercimekli Bükme Tarifi ve yapılışı.
Malzemeler:
  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • ı paket margarin veya tereyağı
  • ı yumurta sarısı
  • çörehotu
  • tuz
İçi için:
  • 1/2 kg. yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • tuz, karabiber
Mercimekli Bükme Tarifi:

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Mercimekleri basınçlı bir tencereye alıp üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek fazla yıpratmadan haşlayalım. Mercimekler sulu kalmışsa süzgece alıp suyunu süzelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Mercimeği, tuzu, karabiberi ekleyip 2-3 dk. karıştırarak kavuralım. Tavayı ateşten
maydanoz ekleyip içi soğutalım. Dinlenmiş bezelerin yansını unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların aralarını ve üzerini erimiş margarinle yağlayarak üst üste serelim. Yufkaların karşılıklı kenarlarını, kat yerlerini de yağlayıp bohça kapatır gibi kapatalım. Hamuru buzdolabında 20 dk. bekleterek buzdolabından alalım. Unlanmış bir zeminde 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamuru 15 cm.lik kareler halinde keserek bir kenarlarına mercimekli harç koyalım. Hamımı aynı yönde üçe katlayalım. (Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.) Dikdörtgen şekil alan börek hamurlarını margarinle yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreklerin altlan ve üstleri pembeleşene dek pişirip hemen fırından çıkaralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages