Talaş Kebabı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Haziran 2013 Pazartesi

Talaş Kebabı Tarifi

Kebap tarifi olurda talaş kebabının tarifi unutulurmu hiç.


Malzemeler :

1,5 kg. koyun eti
50 gr. domates
750 gr. soğan
50 gr. sade yağ
Bir demet maydanoz
Tuz
Biber.

Talaş Kebabı Tarifi:

Et kemiklerinden ayrılır. Yarım santimetre inceliğin­de dilimlere kesilir. Kesilen dilimler parmak uzunluğunda talaş gibi bir defa daha doğranır. Yıkanıp 50 gr. yağ ile bir tencereye konur. Doğranmış bir baş soğan, tuz ilâve edi­lir. Orta hararlı ateşte 45 – 50 dakika kadar kaynayınca ya­rım halkalara doğranmış soğan, etin üzerine konur. Karış­tırılmadan 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar pişirilir. Ateş­ten alınır. Altına bir kap konup süzgece boşaltılır. Kıyıl­mış maydanoz, karabiber serpilir. Yaprak hamuru yapılır. Yarım santimetre kalınlığında açılır. İki eşit parçaya veya birer kişilik parçalara kesilir. Ortasına, hazırlanan iç ko­ttur. Rulo şeklinde sarılır. Fırın tepsisine konur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir. Fırından çıkarılın­ca birer kişilik parçalara bölünür. Servis tabağına alınır. Üzerine salçası dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages