IZGARA KÖFTE.
Efendim, dün bizim Yamak size kuru fasulye piyaz tarifi vermiş, ben de bugün güzel bir köfte tarifi vereyim dedim.
İyi bir köfte yapmanın birinci yolu doğru et seçiminden geçer. Doğru seçimi yaparken, orta yağlı bir et seçmenin gerekliliği tartışılmazdır. Çok yağlı olursa, köfte şeklini kaybeder ve ağır bir lezzete sahip olur. Az yağlı olursa, kuru olur. Dolayısıyla; orta yağlı bir döş eti bu iş için "biçilmiş kaftandır."
Malzemeler:
500 gr orta yağlı dana döş
2 ince dilim bayat ekmek içi (yağını tutmak için)
1 tatlı kaşığı buğday nişastası (suyunu tutmak için)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
karabiber - tuz
1 orta boy soğan
Kıymayı iki kere çektirdikten sonra; içine bayat ekmekleri, buğday nişastasını, kimyon, yenibahar, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
Bunları iyice yoğurduktan sonra ince ince kıydığımız soğanı, tuz ile öldürdükten sonra, etli karışıma ekleyip buzdolabında en az 2 en çok 24 saat dinlendirmek üzere, üstü kapalı bir şekilde bekletiyoruz.
Artık köfteler pişirilmeye hazır! En iyi sonucu kömür ateşinde alacağınızı hatırlatmak isterim. Fakat imkanınız olmuyorsa, demir döküm ızgara tavalarını da kullanabilirsiniz....
Döküm tavaya az bir sıvıyağ koyarak ısıtın ve köfteleri ters yüz ederek pişirin.
Hem ızgara olduğu için daha hafif , hem de leziz olan bu köfteler kuru fasulye piyazı ile beraber çok güzel yenir.
Lezzet Ustaları Gürme Izgara Yemek Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder