İnanılmaz lezzetli ve hafif bir tatlı ;
YALANCI AFYON KAYMAĞI ( 20 ADET)
· MALZEMELER:
· 1 litre süt
· 7 yemek kaşığı un
· 8 yemek kaşığı toz şeker
· 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
· ÜZERİ İÇİN:
· Bolca Hindistan cevizi
· İÇİ İÇİN:
· Kivi
· ( Ben içine en çok kiviyi yakıştırıyorum, çok hafifi oluyor. Muz- şeftali- taze kayısı- çilek kullanabilirsiniz.)
· YAPILIŞI:
· Tenceremize, süt, un ve şekeri alalım.
· Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
· Muhallebi kıvamına gelince altını kısalım ve göz göz olana değin pişirelim.
· Ocağı kapatalım ve hemen yağı ekleyelim. Mikser yardımıyla muhallebimizde kabarcıklar oluşana değin çırpalım. ( Püf noktası.)
· Eğer fırın tepsiniz büyükse 1 tepsi, küçükse resimde görüldüğü gibi 2 tepsi kullanalım.
· 1. resimde görüldüğü gibi tepsinin tabanına boşluk bırakmadan, bolca Hindistan cevizi serpelim.
· 2. resimde görüldüğü gibi tepsinin kenarından başlayarak muhallebimizi dökelim. ( 2 tepsi kullanacaksanız, muhallebiyi ikiye bölünüz.) Eğer muhallebiyi ortadan dökerseniz altta Hindistan cevizi olduğu için yaymanız çok zor olur
· .Oda sıcaklığına geldiğinde en az 3-4 saatliğine buzdolabımızın normal rafında bekletelim.
· Çevrilecek kıvama geldiğinde dilediğimiz büyüklükte dilimlere keselim ve içine bir parça meyve dilimi koyalım, geniş bir şekilde rulo gibi saralım.
· Bu tatlının özelliği kırmadan sarmaktır.
· Servis tabağına alalım ve üzerlerine yine Hindistan cevizi serpelim. AFİYET OLSUN
· NOT:Bu tatlının malzemeleri ve yapım aşaması çok basittir. Yalnızca sarma işlemi zordur.ilk denediğinizde başarılı olamazsanız üzülmeyin, tatlınız ziyan olmaz, kaşıkla da yiyebilirsiniz. Yaptıkca püf noktasını sizde keşfedecekdiniz. İnanın orijinal Afyon Kaymağından çok daha lezzetli ve hafiftir.
· NOT: Lütfen, Hindistan cevizi yerine un haline getirilmiş bisküvi kulLanmayınız. Bu tarif ,benzer tariflerinin dışındadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder