SULTAN LOKUMU TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Kasım 2014 Pazartesi

SULTAN LOKUMU TARİFİM ve YAPILIŞI

SULTAN LOKUMU tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde SULTAN LOKUMU nasıl yapılır anlatacağım.






Lokum,geleneksel tatlarımızdandır. Evde yapabileceğimiz güzel ve pratik bir tariftir. Deneyenler beğendiler. Umarım sizlerde beğenirsiniz :))



SULTAN LOKUMU
MALZEMELER:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
ÜZERİ İÇİN:Hindistan cevizi

 YAPILIŞI:
Bir tencereye yağı alalım ve eritelim,unu ekleyelim ve 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavuralım. Şekeri ilave edelim 2-3 dakika daha birlikte kavuralım. Soğuk sütü ve vanilyayı ekleyelim ve koyu bir hamur kıvamı alana değin pişirelim.

  Muhallebimiz ılındıktan sonra soğuması için buzdolabın normal rafında bekletelim

  Muhallebimizi dolaptan çıkardık ve şekillendirmeye başladık.

 Soğuyan hamurumuzdan parçalar koparalım ve yuvarlak şekil verelim, arzuya göre Hindstan cevizine veya çekimiş antep fıstığına veya kakao veya çikolata sosuna bıulayarak servis tabağına alalım. Ben kağıt kapsüllerin içine lokumları yerleştirip, süslü kürdanlar kullandım. AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here