Kiymali Lazanya Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Kasım 2014 Pazartesi

Kiymali Lazanya Tarifi

Kıymalı Lazanya tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik yemek tarifi bilgileri ve hızlı bir şekilde Kıymalı Lazanya nasıl yapılır anlatacağım.





malzemeler




  • 13 tane lazanya makarnasi

  • 700 gram kadar kiyma

  • 2 paket lazanya knor run baharati

  • 400 gram ciy kirema

  • 250 gram rendelenmis kasar

  • 1 litre su

  • arzuya göre 2 dis sarimsak,kara biber,1 yemek kasik aci biber salcasi 1 yemek kasik domates salcasi ben kullandim knrun tarifinde yok tu bu malzemeler isterseniz arzuya röre kullannin sevdiginiz baharatlari.

hazirlanimi


  • Kiymayi kavurun ilk önce .

  • Suyu ve ciy kiremayi katin kiymanin üzerine 2 paket knorun lazanya baharatini katin .bir güzel karistitin .

  • Orta hateste yaklasik 2-3 dakika pisirin . 

  • 2 litre tencere kiymali sosu ile doluydu .Makarna sayisina göre su kivamini degistirin.

  • Ben sarimsak ,kara biber ve biber ve domates salca  kullandim cok do güzel oldu.

  • Tepsinin tabanina düz makarnayi bu tepsiye döert tanesi tam geliyor .

  • Makarnanin üzerine kiymali sosdan kepceyle dökün .

  • Tekrar makarna üzerine tekrar kiymali hacinizdan .

  • Orta siraya kasarinizin yarisini serpistirin.

  • Makarna ve tekrar üzerine kiymali harcinizda  bu sekil 4 sira makarna kalan kiymali sosu en üzerine dökün .

  • Kasarinizi en üst kisma bolca döküp 175 derecede firinda  yaklasik yarim saat pisirin .

  • Lazanya hafif sogusun böylece makarna sosun tamamini cekecektir .

  • Yaninda yesil marul salatasi afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here