DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Kasım 2014 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>



DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
En hafif sütlü tatlılardan biridir...

·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         2 adet yumurta sarısı

·         2 yemek kaşığı tepeleme un

·         2 yemek kaşığı nişasta

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 çay bardağı su

·         1 paket damla sakızı

·         YAPILIŞI:

·         Damla sakızı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, orta hararetli ateşte karıştırarak, boza kıvamı alıp, göz göz oluncaya kadar pişiriniz.

·         Son aşamada damla sakızını dövüp muhallebiye karıştırınız.

·         1-2 kez göz göz olunca ocaktan alıp,sıcak sıcak kaselere paylaştırınız.

·         Üzerine tarçın- antep fıstığı-çekilmiş ceviz- fındık-hindistan cevizi vs. serpip, süsleyebilirsiniz.


·         AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here