EVDE VİŞNELİ LOKUM TARİFİM - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

17 Kasım 2014 Pazartesi

demo-image

EVDE VİŞNELİ LOKUM TARİFİM

Responsive Ads Here
VİŞNELİ LOKUM tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde EVDE VİŞNELİ LOKUM nasıl yapılır anlatacağım.
vi%C5%9Fneli+lokum




pratik+vi%C5%9Fneli+lokum

EVDE VİŞNELİ LOKUM
Yapımı son derece kolay, malzemesi az bir lokum tarifi...Üzerini arzu ettiğiniz  gibi süsleyebilirsiniz....Ben ev yapımı vişne suyu kullandım ama hazır vişne suyu da kullanabilirsiniz...






IMG_3229


IMG_3248


IMG_3262


10393956_840376389326976_3247799004469276549_n


IMG_3306


IMG_3359


vi%C5%9Fneli+lokum


·         MALZEMELER:

·         1 su bardağı vişne suyu

·         1 su bardağı su

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 su bardağı irmik

·         Üzeri için:

·         Hindistan cevizi- çekilmiş antep fıstığı- çekilmiş fındık  veya sos vs.

·         YAPILIŞI:

·         Tencereye  vişne suyu, su, irmik ve şekeri alıp, orta hararetli ateşte  koyulaşana kadar  karıştırarak pişirin.

·         Soğumaya bırakın.

·         Soğuyan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin.

·         Topları Hindistan cevizine veya çekilmiş antep fıstığına vs. bulayın.

·         Ya da üzerine üzerine vişne sos veya çikolata sosu dökebilirsiniz.

·         Kürdan takıp servis edebilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *