ETİMEKLİ PROFİTEROL TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

17 Kasım 2014 Pazartesi

ETİMEKLİ PROFİTEROL TARİFİM ve YAPILIŞI

ETİMEKLİ PROFİTEROL tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ETİMEKLİ PROFİTEROL nasıl yapılır anlatacağım.






















    • ETİMEKLİ PROFİTEROL


      Orijinal Profiterolün tadını aratmayacak hatta birçok yerde yediğimiz Profiterollerden daha lezzetli bir tariftir. Denediğinizde 10 numara diyeceğiniz pratik bir Profiterol tarifidir.


            

      ·         MALZEMELER:

      ·         1 paket tuzsuz Etimek

      ·         1 litre süt

      ·         1 su toz şeker

      ·         1 su bardağı un

      ·         1 poşet sade toz krem şanti

      ·         ÜZERİ İÇİN:

      ·         Çikolata sosu ( Ben Dr.Oetker' in Bitter çikolata sosunu kullanıyorum.)

      ·         YAPILIŞI:

      ·          Bir tencereye süt,şeker ve unu alalım.

      ·          Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.  Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpalım,akıcı bir krema olsun.

      ·          Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle  iyice çırpalım.

      ·          İçine Etimekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve  kaşıkla karıştıralım.

      ·          Bu karışımı ister cuplara ister çukur bir kaseye alalım.

      ·          Çikolata sosunu pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.

      ·          Tatlımızı aynı profiterol gibi top top koyabilirsiniz,üzerine çikolata sosunu  bolca dökünüz


      ·          NOT:Tatlınızı akşamdan yapmanızı öneririm fakat çikolata sosunu  dökmeyiniz.Servis esnasında dökerseniz daha akışkan ve şık  olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here