type='html'>2 kase pirinç-150 gr tereyağ-2 adet kabukları soyulmuş,halka kesilmiş patates-1 çay bardağı kuru üzüm-tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı tereyağ
Tereyağın yarısını teflon bir tavaya koyup patatesleri önlü arkalı 10 dakika kavurun.
Başka bir kapda pirici az tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün.Pirinçleri patatesleri üzerine boşaltın ve üzerlerine geri kalan tereyağ,tuz ve karabiber koyup patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.(Bu pilavın özelliği,hiç su konmadan pişmesidir.Pilav patateslerin buharıyla pişecektir) Pilav pişince servis tabağına ters çevirin ve üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş kuru üzümleri serpiştirip servis yapın.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
27 Haziran 2014 Cuma
Anasayfa
iftar menüsü
iftar sofrası
kars pilavı
kars pilavı tarifi
pilav
pilav tarifi
Kars Pilav Tarifi Doyurucu İftar Menüsü
Kars Pilav Tarifi Doyurucu İftar Menüsü
Etiketler
# iftar menüsü
# iftar sofrası
# kars pilavı
# kars pilavı tarifi
# pilav
# pilav tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
pilav tarifi
Etiketler:
iftar menüsü,
iftar sofrası,
kars pilavı,
kars pilavı tarifi,
pilav,
pilav tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder