type='html'>2 kase pirinç-150 gr tereyağ-2 adet kabukları soyulmuş,halka kesilmiş patates-1 çay bardağı kuru üzüm-tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı tereyağ
Tereyağın yarısını teflon bir tavaya koyup patatesleri önlü arkalı 10 dakika kavurun.
Başka bir kapda pirici az tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün.Pirinçleri patatesleri üzerine boşaltın ve üzerlerine geri kalan tereyağ,tuz ve karabiber koyup patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.(Bu pilavın özelliği,hiç su konmadan pişmesidir.Pilav patateslerin buharıyla pişecektir) Pilav pişince servis tabağına ters çevirin ve üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş kuru üzümleri serpiştirip servis yapın.
Post Top Ad
27 Haziran 2014 Cuma

Anasayfa
iftar menüsü
iftar sofrası
kars pilavı
kars pilavı tarifi
pilav
pilav tarifi
Kars Pilav Tarifi Doyurucu İftar Menüsü
Kars Pilav Tarifi Doyurucu İftar Menüsü
Etiketler
# iftar menüsü
# iftar sofrası
# kars pilavı
# kars pilavı tarifi
# pilav
# pilav tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Daha Yeni Tarif
Sebzeli Sefa Böreği İftar Sorfasi 2014
Daha Eski Tarif
Baharatlı Sarımsak Soslu Karides Tarifi 2014
Ramazanda Mişöriz (Etli Pilav) Tarifimiz 2014
UnknownTemmuz 05, 2014Kars Pilav Tarifi Doyurucu İftar Menüsü
UnknownHaziran 27, 2014Süprizli pilav tarifi - Ramazan Menusu 2014
UnknownHaziran 24, 2014
Etiketler:
iftar menüsü,
iftar sofrası,
kars pilavı,
kars pilavı tarifi,
pilav,
pilav tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder