Malzemeler
1 1/2 kilo büyük karides pişmemiş
3 yemek kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı biber sosu
2 çay kaşığı susam yağı
2 çay kaşığı Çin pirinç şarabı
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş veya ince kıyılmış
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 soğan, ince dilimlenmiş
3 yemek kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı biber sosu
2 çay kaşığı susam yağı
2 çay kaşığı Çin pirinç şarabı
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş veya ince kıyılmış
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 soğan, ince dilimlenmiş
Tarif
1. Karides Peel, kuyruk segmentleri zedelemeden. İsterseniz karides devein.
2. Küçük bir kapta, soya sosu, biber sosu, susam yağı, pirinç şarabı, ve şeker karıştırın ve bir kenara koyun.
3. Bir wok veya büyük tavada orta-yüksek ateşte zeytinyağını ısıtın. Tavada kokulu kadar, yaklaşık 30 saniye sarımsak. Karides ekleyin ve her iki taraf, her iki tarafta yaklaşık 2 dakika pembe olana kadar pişirin. Sos karışımı ekleyin ve karides tamamen kaplanmış şekilde karıştırın. Karabiber serpin.
4. Doğranmış yeşil soğan ile ısı ve garnitür çıkar. Pilav veya sebze ile servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder