Baharatlı Sarımsak Soslu Karides Tarifi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

27 Haziran 2014 Cuma

Baharatlı Sarımsak Soslu Karides Tarifi 2014

İftar için Baharatlı Sarımsak Soslu Karides Tarifimiz

Malzemeler

1 1/2 kilo büyük karides pişmemiş 
3 yemek kaşığı soya sosu 
2 çorba kaşığı biber sosu 
2 çay kaşığı susam yağı 
2 çay kaşığı Çin pirinç şarabı 
1 tatlı kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
4 diş sarımsak, ezilmiş veya ince kıyılmış 
1 tutam taze çekilmiş karabiber 
1 soğan, ince dilimlenmiş




Tarif

1. Karides Peel, kuyruk segmentleri zedelemeden. İsterseniz karides devein.

2. Küçük bir kapta, soya sosu, biber sosu, susam yağı, pirinç şarabı, ve şeker karıştırın ve bir kenara koyun.

3. Bir wok veya büyük tavada orta-yüksek ateşte zeytinyağını ısıtın. Tavada kokulu kadar, yaklaşık 30 saniye sarımsak. Karides ekleyin ve her iki taraf, her iki tarafta yaklaşık 2 dakika pembe olana kadar pişirin. Sos karışımı ekleyin ve karides tamamen kaplanmış şekilde karıştırın. Karabiber serpin.

4. Doğranmış yeşil soğan ile ısı ve garnitür çıkar. Pilav veya sebze ile servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here