Tulumba Tatlısı Tarifi İftar Menüsü 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

27 Haziran 2014 Cuma

Tulumba Tatlısı Tarifi İftar Menüsü 2014

Tulumba tatlısı Türk mutfağının en sevilen tatlılarındandır. Özellikle ramazan ayında sofralardan eksik etmediğimiz tatlılarımızdandır.

Malzemeler

>2,5 bardak un
>3 su bardağı su
>1 yemek kaşığı ince irmik
>1 yemek kaşığı nişasta
>6 adet orta boy yumurta
>50 gram margarin

Şurubu için;
>5 su bardağı toz şeker
>3 su bardağı su
>1 limonun suyu

Kızartmak için;
>2 su bardağı ayçiçek ve ya mısır özü yağı


Tulumba Tatlısı


Tulumba Tatlısı Tarifi:
İlk önce şerbeti hazırlanır, 5 su bardağı şekerin içine 3 su bardağı suyu koyunuz ve kaynatınız. Üstünde oluşan köpükleri alınız. Limon suyunu koyunuz ve yeniden kaynatınız. Ateşten alıp soğutunuz.

Tencere içerisine 3 su bardağı suyu, 50 gram margarini ve bir fiske tuzu koyup kaynatınız.

Bir yandan da elediğiniz unu, irmiği, nişastayı, pirinç ununu ilave edip, hep birlikte kaynayan yağlı suyun içerisine dökünüz. Ocakta seri bir şekilde 3-5 dakika süresince karıştırıp pişiriniz.

Hazırladığınız hamur ılıklaşınca yumurtaları kırınız ve elinizle karıştırıp, yoğurunuz.

Tulumba tatlısının kalıbınız varsa ona doldurunuz. Kızgın yağın içerisine istediğiniz parçalara sıkıp kızartınız. Kalıp yoksa ağzı tırtıklı olan torbadan sıkınız. Tulumbaların her yanını iyice kızartınız, yağını süzerek alınız ve hazırladığınız soğuyan şurubun içerisine atınız. Şurubunu çeken tulumba tatlılarını servis tabağına alınız. Afiyet olsun.

Not: Tulumba tatlısının hamurunun suyu içerisine iki kaşık küllü suyun konması yararlı olur.

Küllü suyun hazırlanışı; Odun ve ya odun kömürünün külünden bir su bardağı alınız, 5 su bardağı suyun içerisine karıştırınız ve 5 dakika süresince kaynatınız. Ocaktan alıp durulaşması için bekletiniz. Üstünden çalkalanıp bulanmasına izin vermeyerek durulaşan suyunu alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here