İnci Özgöz'ün Stüdyosu'ndan ellerimizde, içerisinde yediğimiz yemeklerden birinin malzemeleri olan nostaljik filelerimiz ile eve döndüğümüzü anlatmıştım. Yediğim lezzet öylesine aklımda kalmıştı ki hemen ertesi gün yaptım, pek de güzel oldu. Ben sadece minik bir değişiklik yaparak, herbir mantarın göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı ekledim. Sofrada ara sıcak ne yapayım diye hiç düşünmeyin, hemen bu tarifi deneyin...
Malzemeler
- 10-12 adet büyük boy mantar
- 3-4 dal taze nane (veya fesleğen)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 çay bardağı tulum peyniri
- herbir mantarın göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı
Yapılışı: Taze nane ince ince kıyılarak rendelenmiş peynirlerle karıştırılır.Mantarlar, nemli bir bezle silinerek kabukları soyulduktan sonra göbek kısımları çanak şeklinde çıkarılır. Herbirinin göbeğine minik parça tereyağı konulur. Hazırlanan peynir karışımı mantar çanaklarına paylaştırılarak fırın kabına yerleştirilir. (Ben artık elim-ayağım olan Philips Airfryer'de 10 dakikada pişirdim, 12. dakikasında yedim :) Eğer Philips Airfryer yoksa, 180 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyen kadar pişirilir.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder