Pazar günleri, özellikle de kahvaltıları çok özeldir benim için, herkesin evde bulunduğu, işe gitmek için telaşın olmadığı, keyifle yendiği için sanırım. (Gerçi bu sene artık SBS denilen illet için kızım dershaneye gidiyor ve nispeten belli saatlerde kahvaltıyı yememiz şart, ama olsun) Her hafta kahvaltı için yaptığım sıcak birşeyler de, kahvaltının cilası oluyor. Bu bazen tost, bazen pizza, bazen krep, bazen patatesli yumurta, bazen de yumurtalı ekmek oluyor. İşte bunlardan biri; yumurtalı ekmek :)
Malzemeler:
- 8 adet tost ekmeği
- 8 dilim kaşar peyniri
- 4 dilim salam
- 1/2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- kızartmak için sıvıyağ
- tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı: Tost ekmeğinden bir dilim alınarak üzerine sırası ile bir dilim kaşar peyniri+ bir dilim salam+bir dilim kaşar peyniri+ bir dilim daha tost ekmeğini kapatılır. Ayrı bir kasede yumurta, süt, tuz ve baharatlar beraberce çırpılır. Hazırlanan sandviçler, bir köşesinden diğerine çaprazlama kesilerek herbirinden ikişer üçgen elde edilir. Herbir parça, içindekilerin dağılmamasına dikkat edilerek yumurtalı-sütlü karışıma batırılıp çıkarılarak, sıvıyağda kızartılır. Sıcak sıcak, sıcacık pazar kahvaltılarında afiyetle yenir. ( Sandviç ekmeklerini yumurtalı-sütlü karışımda ne kadar fazla bekletirseniz o oranda yumuşak ekmekleriniz olur, biz ailecek biraz kıtır kıvamda sevdiğimiz için, ekmekleri karışımda bekletmeyip sadece buluyorum.)
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder