Malzemeler:
- asma yaprağı
- 2 adet iri boy soğan
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gr. tereyağ- tuz
Yapılışı: Taze asma yaprakları yıkanıp temizlendikten sonra kaynayan suyun içerisine atılarak, yaprakların rengi sararıp pörsüyünceye kadar haşlanır. (Salamura yaprak da olabilir, nispeten daha az kaynatılır.) Ayrı bir tavada rendelenmiş soğanlar, yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine mısır unu eklenerek tekrar kavurmaya devam edilir. Üzerine su ve tuz ilave edilerek çok kalın bir bulamaç halini alacak (un helvası yapıyor gibi) kadar pişirilir. Sarmaların yapılacağı tencerenin dip tutmaması için altına 1-2 sıra yaprak serilir. Yapraklar, mısır unlu iç malzemeyle kare forma yakın (zeytinyağlı yaprak sarmasındaki gibi yuvarlak değil) katlanarak tencereye dizilir. Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tavada eritilen tereyağı sarmaların üzerine dökülür. Sıcak ve hafif sulu bir yemek olarak, tercihen sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder