Rokalı-Közlenmiş Biberli Haydari Mezesi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Şubat 2014 Pazar

Rokalı-Közlenmiş Biberli Haydari Mezesi Tarifi


Ev yapımı en lezzetli meze tarifleri, ünlü aşçılar ve ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli haydari meze tarifleri ve mutfak sırları ile meze yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler şahane bir görsel paylaşımlar sunuyorum.




Malzemeler :

500 gr. süzme yoğurt

3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir

2 adet közlenmiş kırmızı biber

5-6 yaprak roka

5-6 dal dereotu

1-2 diş sarımsak

kuru nane, kimyon, tuz


Üzerine;

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı :

Yıkanıp kurulanan roka, dereotu ve közlenmiş biberler bıçakla incecik kıyılır. Ezilmiş sarımsak ve beyaz peynirle birlikte süzme yoğurda eklenip karıştıılır. Tuz, kuru nane ve kimyon eklenip tatlandırılır. Bir tavaya sıvı yağ ve toz biber alınıp kızdırılır; hazırlanan haydarinin üzerine gezdirilerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here