Tatli Ev yapımı bülbül yuvasi- Resimli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Şubat 2014 Cumartesi

Tatli Ev yapımı bülbül yuvasi- Resimli Tarifi

Bugün tatlı tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik bülbül yuvası tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.

Bence tatlı dediğin hamurişi, şerbetli olanlardır. Özellikle de ev yapımı olanlar. Eh tabi sütlü tatlılar kadar sağlıklı değil ama arada bir yemekten bir zarar gelmez herhalde :) Eğer siz de benim gibi ev baklavası sevenlerdenseniz bu tatlıyı çok beğeneceksiniz. Hem baklavadan daha kıyır kıyır hem de hamuru açmak daha kolay. Annemin çevresinden çok istek alan tatlısının tarifi şöyle;

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Alabildiği kadar un

Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un

Arası için:
200gr. çekilmiş ceviz ya da fındık

Üzeri için:
250gr. tereyağı ya da hamurişi margarin
Antep fıstığı (isteğe bağlı)

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Hamuru yoğurmadan önce şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra 5dk. kadar daha kaynatıp limon suyunu sıkıp ateşten indirin ve soğumaya bırakın.

Hamur için malzemeleri derin bir kaba alarak güzelce yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edince 18 bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp bezeleri nişasta ve un karışımıyla 30cm. çapında (büyük bir tabak büyüklüğünde) açın. Hamur çok ince olacak ancak endişelenmeyin nişasta sayesinde çok kolay açılıyor :) Bir hamuru diğerini açana kadar dinlendirin.

Açtığınız hamuru ikiye kesip eşit iki yarım daire elde edin. Üzerine ceviz serpin. Bu cevizli yarım daireyi bir oklaya sarın. (Bir ucundan başlayıp açar gibi sarın) Oklavaya sarılı hamuru iki ucundan ittirerek büzün. Bu büzgüleri açmadan oklavadan çıkarın. Hamurun bir ucunu merkeze alıp diğerini etrafında çevirerek gül şekli verin. (Gül böreği yapar gibi, eğer uğraşamam derseniz büzdüğünüz hamuru düz bir şekilde tepsiye dizebilirsiniz.) Aynı işlemi tüm bezelerde tekrar ederek yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını sıcak sıcak gezdirin.
180dereceye ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp 2dk. bekletin ve üzerine soğuk şerbet döküp dinlenmeye bırakın.
Göreceksiniz zahmete değecek. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here