Köpoğlu Meze Tarifi Ev Yapimi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Şubat 2014 Pazar

Köpoğlu Meze Tarifi Ev Yapimi 2014

Ev yapımı en lezzetli meze tarifleri, ünlü aşçılar ve ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli köpoğlu meze tarifleri ve mutfak sırları ile meze yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler şahane bir görsel paylaşımlar sunuyorum.



Köpoğlu

Malzemeler :
2 adet patlıcan
2 adet patates (ben kullanmadım)
2 adet kabak
2 adet havuç
4-5 adet sivribiber
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
1 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak

Yapılışı :
Patlıcan, patates, kabak ve havuç soyularak küp şeklinde doğranır. Patlıcanlar acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir. Sivri biberler küçük parçalara bölünür. Kızartma tenceresine sırayla, patates, patlıcan, kabak, havuç ve sivribiberler alınarak kızartılır. Kızartılan sebzelerin fazla yağları kağıt havlu ile alınarak geniş bir kabın içinde karıştırılır. Dövülmüş sarımsak,1 su bardağı yoğurt ile karıştırılıp, sebzelerin üzerine gezdirilir. 1 Çorba kaşığı sıvı yağ kızdırılıp, içine kırmızıbiber eklenir; yoğurdun üzerine dökülüp servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here