Ispanak Borani Meze Tarifleri 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Şubat 2014 Pazar

Ispanak Borani Meze Tarifleri 2014


Ev yapımı en lezzetli meze tarifleri, ünlü aşçılar ve ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli ıspanaklı borani mezesi tarifi ve mutfak sırları ile meze yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler şahane bir görsel paylaşımlar sunuyorum.

Malzemeler :
1/2 kg. ayıklanmış, yıkanmış ıspanak
2 adet orta boy soğan
sıvı yağ
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
tuz ve kırmızı pul biber

Yapılışı :
Ispanaklar çok su ilave edilerek, haşlanır. Suyu süzülüp, doğranır. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilip, ıspanaklar ilave edilerek karıştırılır. Tuz eklenerek bir süre daha pişirilir. Ocak kapatılarak ıspanaklar soğumaya bırakılır. Soğuyunca sarımsaklı yoğurt ve mayonez eklenip, iyice harmanlanır., servis tabağına alınır.Sıvı yağda pulbiber kızdırılarak boraninin üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here